pondělí 1. října 2012

Lak, tužidlo, gel a vosk...menší recenze.

Nevím jestli to tak máte taky, ale já i přesto, že nějakou věc nepoužívám, nebo vím, že to ani nepotřebuji, si ji stejně koupím. A to z důvodu, že musím vše vyzkoušet... co kdybych zjistila, že to vlastně potřebuji :D.
A to je přesně případ se stylingovými přípravky na vlasy. Je tedy pravda, že dříve, přibližně v mých sedmnácti letech, jsem tyto výrobky používala hodně, ale teď se to snažím omezit. Hlavně tedy i proto, že jsem si oblíbila přirozeně upravené vlasy.. nejraději je nosím rozpuštěné, nebo drdol třeba s čelenkami, nebo bez. Mnohem radši teď utrácím za různé masky a výživné kúry, které mi vlasy uzdraví. Pamatuji si totiž, že v době, kdy jsem tyto přípravky používala, jsem měla vlasy daleko vysušenější a jakoby bez života. 
Samozřejmě, když jdu na akci, tak při účesech používám lak a občas i jiné "sračičky"..jinak by mi na hlavě nic nevydrželo.


Je tedy paradox, že dnes, v době, kdy tyto výrobky moc nepoužívám, jsem lépe vybavená, než dříve, kdy jsem si na hlavu neustále něco patlala. :D

Kdybych měla napsat, co používám nejčastěji, tak určitě lak na vlasy. Hlavně přes letní prázdniny, kdy jsem chodila do práce a jako servírka jsem musela mít stažené vlasy, česala jsem si takovou tu bouli z ofiny...a já na to zpotřebuji hrůzu laku :D Hned po laku tužidlo, docílila jsem díky němu skvelého oběmu od kořínků. Myslím, že přes zimu se k němu opět vrátím, přece jenom ve vlhkém počasí hříva rychleji plihne. 
Dále občas, spíše svátečně, dalo by se říci, používám gel nebo vosk...ale to jen pro zvýraznění vln, nebo pro lesk vlasů.
Dříve, kdy jsem si hodně žehlila vlasy, jsem také používala různá séra pro rovné vlasy, aby mi efekt uhlazených vlasů vydržel déle, nebo aby se vlasy tolik neničily..ale zas tak skvělý výsledek to nebyl..zřejmě jsem měla špatné výrobky.



- Vosk jsem zkusila od Taftu určený pro lesk...jsem s ním spokojená po stránce efektu. Na světlech reflektorů na párty se vlasy opravdu super lesknou a také krásně voní :). Dále velké plus také pro zvýraznění vln. Vosk totiž podtrhne jejich přirozený tvar...Ale musíte dávat pozor na množství, které si do vlasů nanesete, jelikož by jste pak vypadaly, jako zmoklé a k tomu umaštěné slepice :D. Taky totiž menší zkušenost..a také nedávejte vosk hned od kořínků..spíše ho nanášejte po spodní polovině vlasů. Nevím, zda to platí o všech voscích, ale o tomto určitě.











- Další výrobek, tentokrát krémový gel mě zklamal. Ten slibovaný pocit hedvábných vlasů, bez slepení, je pro mě záhadou. Totiž první, co mě odradilo od výrobku bylo to, že po použití jsem měla vlasy jako hřebíky slepené, a hedvábné vlasy...no nevím tedy...asi máme odlišné představy o hedvábí. Na druhou stranu v čem výrobci nelžou je ultra silná fixace..myslím, že i těch 24 hodin to vydrží...ani beton by mi vlasy víc neztužil. 


- Nevím jak je to možné, ale s tužidly od Taftu jsem byla vždy spokojená, ovšem tento v černo-fialovém kabátku už si nikdy nekoupím. Měla jsem takový i lak, ale ten byl super, kdežto tužidlo mi na vlasech zanechává jakoby bílý prach, zkoušela jsem různými způsoby přijít na to, jak ho správně použít, ale vždy byl výsledek stejný, a já vypadala, jak kdybych strčila hlavu do kýblu s prachem. A to si představte s mými černými vlasy....otřes!! 
- Lak na vlasy od L'oréalu musím pochválit. Sice nevoní zrovna po fialkách, ale vydržet se to dá (přítel vždy nadává, ale chlapi jsou chudinky :D). Skvěle fixuje, ani neslepuje vlasy...skvělý i na složitější účesy. A dokonce po něm vlasy rozčešu..ale to nedělám moc často, protože se tím vlasy příliš ničí. 

3 komentáře:

  1. takých nevyužitých serepetičiek mám doma tiež do aleluja :D som minule upratovala kúpeľňu a cítila som sa ako pri regály v drogérii všetko plné a nevyužité :D väčšinou ma niečo zaujme na pleť proti akné a keď mi po prvom namazaní pupáčik zázrakom nezmizne odsúvam tu vec na druhú koľaj a pomaly na ňu zabúdam :D ale nie je na škodu ich neskôr nájsť človek nikdy nevie kedy sa mu to ešte hodí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, člověk nikdy neví, co se mu kdy shodí :D

      Vymazat
  2. Mám to úplně stejně. Milion věcí, které požiju maxilmálně 2x ročně :D

    OdpovědětVymazat