pondělí 11. srpna 2014

To fakt nechceš!


Po dlouhé době jsem si připravila zase trošku toho negativního psaní. Za poslední dobu jsem totiž nasbírala několik produktů, které bych nejraději vyhodila oknem, ale rozhodla jsem se, že jim udělám trošku ostudy, než se proletí.
Určitě to znáš... koupíš si nějaký kosmetický produkt, většinou ten, který vypadá slibně už podle obalu nebo vůně. S velkým očekáváním si ten zázrak neseš domů, už máš v představách, jak Tvoje vlasy budou dvakrát tak husté, než jsi měla do teď, pleť se promění v samet a o modelkovské postavě, díky zeštíhlujícímu gelu, ani nemluvím, že?! Jenže pak často přichází moment, kdy zjistíš, že výrobek vůbec nefunguje podle slibů na etiketě, vlastně, že nefunguje vůbec, ba naopak Ti vše ještě zhorší. Cítíš se zklamaně a podvedeně, a fakt, že nemůžeš tomu krému/šampónu/spreji ani pořádně vynadat, aby se zmetek jeden pořádně zastyděl, a pak začal sekat latinu, Tě štve možná nejvíc.

Na co si to budu v dnešním článku vlastně stěžovat? 



V první řadě je to šampon Color Glanz (lipový květ a brusinka) od Alverde. Cenově mě potěšil, 70 Kč, říkala jsem si, škoda nezkusit. Vůně je pro mě přijatelná, připomíná mi jahodové Bonpari s nádechem brusinky, ve vlasech ale moc dlouho nevydrží, takže pokud by někomu nevoněl, asi by to nebyl zrovna ten největší problém. Šampon je určen pro barvené vlasy, má jim dodat lesk a barvě na vlasy prodloužit její životnost. Přiznám se, že takto své vlasy moc nesleduji, jednou za čas, když už je jejich odstín mdlý, koupím barvu, s nechutí to celé aplikuji a pak se raduji, že dalšího půl roku mám klid :D.
Abych se ale dostala k tomu, co mi opravdu vadí, začnu tím, co se stane, když šampon nanesu na vlasy... NIC. Tak nanesu ještě jednu dávku, což už je docela slušné množství na to, aby se něco začalo dít, tedy aspoň malý náznak pěny. Naštěstí po téměř naplněné dlani šamponem, vlasy trošku zapěnily, tak jsem byla ráda, že jsem  nespotřebovala celé balení. Dobře, trošku to zveličuji, vím, že pěnění nevypovídá o kvalitě šamponu, a vím, že právě ty přírodní moc pěny nevytvoří, ale můžu za to, že mám pak pocit, že vlasy nejsou dostatečně umyté?  Tak ale přiznávám, že to stále není ten hlavní problém, ten přichází teď.

Tak jo, zase si zkus představovat, tentokrát že máš krásné dlouhé vlasy nebo jenom dlouhé, po šamponu, který slibuje šetrnou péči, Ti vznikne jakýsi afro účes, který při každém pohybu šustí jako papír...
... a jelikož jsi byla chytrá, k levnému šamponu, sis koupila i levný (70 Kč) kondicionér/vlasovou péči, která se teď hodí po šamponové katastrofě. Jenže co když zjistíš, že je kondicionér stejně funkční jako šampon před ním? Opět zrada!
Možná se všechny shodneme na tom, že po naneseni kondicionéru, jsou vlasy kluzké, díky čemuž se pak lépe rozčesávají... u tohoto produktu nic takového nečekejte. Sama jsem si na vlasy vymáčkla snad čtvrt balení, kluzký efekt se však nedostavil, proto jsem to vzdala a tak trochu doufala, že po takovém množství přípravku vlasy nebudou zplihlé... se snadným rozčesáváním jsem už vůbec nepočítala. Nakonec musím uznat, že vlasy před hřebenem ustupovaly lépe, než obvykle, ale zázrak to rozhodně nebyl. Za co jsem byla ale opravdu ráda, byl fakt, že mi zůstal aspoň nějaký ten objem. Co se týče vůně, stejná jako u šamponu.


A teď... přijdeš z akce, nebo-li z náročného večera, kde se počítá, že alkohol tekl proudem a cigaretový kouř se vsákl do všeho, co mu přišlo do cesty, tím pádem i do Tvého super účesu. Ráno na sebe koukáš do zrcadla a říkáš si, že vlasy vypadají celkem upraveně a je škoda je umývat, jenže Ti nic jiného nezbyde, cigaret se z vlasů jinak nezbavíš. 
V tuhle chvíli však přichází "skvělý, ultra účinný" sprej Haar- Erfrischer (osvěžující vlasový sprej),(70 Kč), který vlasy zahalí nádhernou květinově květinovou vůní. Tak s tím tedy souhlasím, opravdu vlasy hezky provoní, a z nich pak nejde cítit cigaretový odér, ale, bohužel, vlasy příliš vysušuje. Obsahuje totiž alkohol a ten je známý svými devastujícími účinky. Což ale nechápu je, že na etiketě se píše "svěžest a péče"... svěžest ano, ale ta péče? Může obsahovat sebevíc přírodních látek, ale obsah alkoholu to celé tak nějak kazí. Škoda!


Další sprej, vlevo, je velkým, ale opravdu velkým zklamáním. Má to být dvoufázová kúra ve spreji. Nejvíce mě na produktu zaujalo obsažené aloe vera a ibišek, to celé má usnadňovat rozčesávání a tak nějak o vlasy pečovat. Když se podíváte na obrázek, sprej má opravdu dvě fáze, jednu vodovou a druhou s obsahem oleje. Cena 80 Kč se mi zdá být super obzvlášť, když výrobek hlásá "jsem přírodní". Ovšem zase je tu ten alkohol! Možná ho tam není velké množství, ale mě tento přípravek vlasy hodně vysušuje, o nějaké regeneraci se vůbec nedá mluvit, snadnějšího rozčesávání jsem si také nevšimla. Pro mé stále vysušené vlasy je takový sprej naprosto k ničemu, možná bych se i bála opačného účinku. 
Vůně je u obou sprejů příjemná a dlouho vydrží, proto doporučuji raději použít na záchod!

... nechci, aby to vypadalo, že jsem proti značce Alverde zaujatá, to ne, mám ji ráda, ale už jsem si zvykla, že s každým novým produktem je to krok do neznáma. Je to značka, kdy jednou je to tak, a po druhé úplně jinak. 



Poslední krasavec, tentokrát bezoplachová vlasová péče od značky Matrix (Total Results Repair Break Fix 200 Kč), by měl zregenerovat poškozené vlasy, chránit je před lámáním a třepením a usnadnit rozčesávání. Pro mě je tento výrobek naprosto zbytečný. Nevidím po jeho použití žádný rozdíl k lepšímu, naštěstí ani k horšímu. Čekala jsem, že mi pomůže s mými, po umytí, rozlítanými vlasy, ale nic takového. V dřívější době jsem zkusila regenerační bezoplachové péče např. od Gliss Kur nebo od L'Oréal, u nichž s cena pohybuje kolem 100 Kč, a s účinkem jsem byla o mnohem spokojenější. 




Tak to byla má recenze trošku z jiného soudku. Možná i proto, aby jste si nemysleli, že píšu jen kladné recenze, třeba i na kosmetiku mě nevyhovující. 

Přeji hezký den a děkuji, že jste článek přečetli až sem :).


Ptej se mě zde .
Na facebooku mě najdeš  zde .
Můj e-mail: Mujerworld@seznam.cz

2 komentáře:

  1. Veru aj kozmetika vie sklamať, tiež som už raz článok tohto typu napísala a ak ma niečo opäť poriadne naštve tak to určite uverejním zase. Spoločne nás sklamal šampón na farbené vlasy od Alverde, mne teda nesadla ani tá vôňa, pre mňa to bol neznesiteľný smrad, nepenil, ale to som veľmi ani nečakala, pretože tie prírodné šampóny vraj až tak nepenia, ale priznám sa, že som si nebola istá, či mám alebo nemám tie vlasy vlastne umyté. No ale najhoršia časť je asi fakt efekt po umytí, zlepené vlasy ako chumáče, ako keby som mala na hlavne hniezdo a nečesala sa aspoň mesiac minimálne a naviac strašne suché.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, člověk se snaží o vlasy pečovat, a pak si koupí nějakou takovou sra*ku (bez pardonu) a celá snaha je ta tam.

      Vymazat