neděle 25. ledna 2015

Hezký den s vizážistkou a kadeřnicí

Zdravím všechny při nedělním odpoledni, konečně jsem tu zase s článkem. Tentokrát budu mluvit o zajímavém dni, kdy jsem se odevzdala do rukou vizážistky a kadeřnice... konečně už chápu, jak je to s fotomake-upem!


Určitě už jste slyšeli o soutěži pro vizážisty a kadeřníky CREATIVE IMAGE TEAM, kterou pořádá Pavel Bauer. Dalo by se říci, že už se stala jakousi tradicí, jelikož letošní rok byla uspořádána už po deváté. Pokaždé je za úkol inspirovat se zadaným tématem. Letos se účastníci museli vrátit o několik století, až do renesance, konkrétněji až ke skotské královně Marii Stuartovně. Úkol to podle mého nebyl jednoduchý, protože renesance samotná pro mě není moc inspirativní.Toto období se více soustředilo na znalosti a schopnosti člověka, tudíž vzhled a ošacení nebylo na prvním místě. I tak zde ale nalezneme prvky, kterých bychom si měli všimnout. Mezi ně na příklad patří límec, nabírané rukávy, červená, modrá a zelená barva v tlumených odstínech nebo třeba vzor granátového jablka. 


Tým složený z vizážisty a kadeřníka musel vymyslet make-up, účes a k podtrhnutí celého vzhledu i oděv. Výsledný look pak stačilo vyfotografovat a v elektronické formě zaslat na určenou adresu. 

Soutěžící měli šanci dostat se mezi osm semifinalistů, kteří se pak utkají o první příčky na pódiu známého jarního veletrhu World of beauty and spa.


... a tak se pomalu dostávám k tomu, že jsem měla možnost se zúčastnit také a tak trošku pochopit, jaký význam taková soutěž vlastně má. Tedy, abych uvedla na pravou míru, já jsem tým netvořila, nebyla jsem ani vizážistka ani kadeřnice... což je jedině dobře :D. Měla jsem však příležitost být plátnem, na kterém se tvořily zázraky. Strávila jsem tak velmi příjemný den pod rukama šikovné vizážistky Boženy Davidové a o nic méně šikovné kadeřnice Renaty Konečné. 


Z obrázků můžete vidět, jak focení probíhalo. Obličej na můj vkus až moc prozrazuje, jaká mi byla zima, a že role modelky pro mne nebude to pravé ořechové. Ještě, že fotoaparát nemůže zachytit drkotající se zuby, za to flekaté ruce a ztuhlý výraz je na fotkách vidět dokonale. 


Náš tým se převážně inspiroval barvami daného období, vyčesanými vlasy a doplňky, které účes dotvářely. 


Uhlazený účes s prvkem ledabylosti... prolíná se tak historie s dnešní uspěchanou dobou, kdy je moderní takové to lajdáctví, například napůl vykasaná košile, pomačkané materiály, nezapravené okraje oděvu atp. 


Líčení je vyloženě hra barev, převážně žlutých a oranžových odstínů, s prvkem modré. Jak už jsem psala, to celé se dělo kvůli focení, výsledkem měla být fotografie, na které vynikne jak líčení, tak oděv i účes. Právě u toho make-upu je to složité. Je zapotřebí opravdu silná vsrtva líčidel, aby to na fotografii vyniklo. 


Á tady zase blogger řádil. Modrou rtěnkou jsem opravdu nalíčená nebyla!


I já jsem zapojila trochu snahy a vybrala jsem k celkové vizáži košilku, u které jsem zvedla límec, přišila knoflíky v podobě perliček a tak zajistila, aby límec držel stojatý. Korzet jsem sehnala úplnou náhodou, když už jsem hledání vhodného kostýmu chtěla vzdát. Na šití modelu už jsme neměli čas, takže jsme se museli spolehnout na second hand. Asi všichni víme, že se tam dá občas sehnat fakt dobrý kousek za ještě lepší cenu a často není ani nošený. Kalhoty jsme zvolili opět kvůli kontrastu staré a nové doby. 


Jak to dopadlo? Do finále jsme nepostoupili, ale i tak jsem ráda, že jsem takový den mohla zažít.  Každopádně výherci odvedli skvělou práci od účesů přes líčení až po skvělé výrazy a profesionální fotografie... můžete je vidět na stránkách beautyexpo.cz

Na závěr nechci opakovat známé "Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se." (což je samozřejmě pravda), ale hlavně to, že díky takové soutěži má člověk šanci projevit nejen své nadání a tvůrčí schopnost, ale také chuť zkoušet, hrát si, bavit se a přemýšlet o věcech nevšedních dnů... a že je úplně jedno, co z toho vznikne, ale hlavě, že něco vznikne. 

Přeji hezký den a hodně síly do nového týdne. S pozdravem,

Lucie.


5 komentářů:

  1. To je škoda, že jste nepostoupili dále, podle mě byste si to určitě zasloužily, protože makeup i vlasy jsou parádní a hodí se skvěle do tehdejší doby ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nelly, moc děkujeme :). Je to škoda, ale i tak jsme si to užili :)

      Vymazat