úterý 23. dubna 2013

Aknecolor místo make-upu?

Dnes jsem se rozhodla napsat článek o ,,léčivém'' kosmetickém produktu jménem Aknecolor. 
S touto krémpastou jsem se setkala už hodně dávno. Tehdy jsem byla ještě malá holčička, kdy jsem s otevřenou pusou sledovala maminku, jak si na obličej maluje zázraky. Milovala jsem každou její rtěnku a celkově těch barviček, co v kufříku skrývala. Mezi těmito zázraky se také ukrýval právě již zmiňovaný Aknecolor. 
Čas plynul a já pomalu zapomněla, že něco jako krémpasta vůbec existuje. Když už jsem si na obličej nanášela něco maskovacího, byl to make-up, pudr atd. ..vždyť to znáte.
Ovšem nedávno jsem byla na pár dní u babičky a jen tak ze zvědavosti kontrolovala její šminky, ostatně to dělám u všech známých, samozřejmě s dovolením :D.
A jak jsem se tak přehrabovala mezi řasenkami, rtěnkami a dalšími serepetičkami, našla jsem povědomou tubičku. Sice mi hned nedocvaklo, co si právě prohlížím, ale po odšrubování víčka jsem ucítila tu známou vůni, kterou jsem vždy cítila, když se maminka malovala. Se zvědavostí jsem vyzkoušela na zápěstí, jak to vlastně funguje. Když mě babička viděla, rovnou mi tubičku darovala a já se mohla těšit, až vyzkouším tu historickou věcičku, kterou používaly snad tři generace naší rodiny..a já budu čtvrtá :D.


Pokud bychom se měli bavit pouze o tom, co výrobek slibuje, tak fakt super, dokonalost největší...ALE.

O výrobku:

  • Dermatologicko-kosmetický přípravek k zevnímu použití na léčbu akné.
  • Slibuje skvělé krytí, snadné roztírání, plus léčivé účinky.
Jak to dopadlo:

První věc, která mne vážně zaujala, je množství, které stačí k použití. Stačí opravdu kapka, která se krásně rozetře. Co se týká krytí, musím opět souhlasit, kruhy pod očima, pupínky a další nedokonalosti zamaskuje skvěle. 
Na internetu, na různých recenzích jsem se dočetla názory jak pozitivní, tak i negativní. Já osobně mám názory dva. 
Pokud bych měla Aknecolor používat jako make-up, tak za mne určitě velké NE. Vadí mi, že se vyrábí jen dva odstíny, a to buď příliš světlý a nebo příliš tmavý. Dále mi přijde, že je až moc hutný, na to abych si s ním potřela celý obličej. Jednou jsem to zkoušela a krom toho, že jsem byla bílá, jako japonská gejša, tak se mi na obličeji vytvořila umělá maska. Proto jsem krémpastu začala používat jen na lokální místa. Hlavně jsem potřebovala zamaskovat kruhy pod očima a občas nějaký ten nehezký pupínek. K tomuto účelu si tento výrobek moc chválím. Sice jsem si nevšimla, že by se mi po něm lépe zahojil pupínek, ale hlavně, že ho zamaskoval. 
Ceny na internetu se pohybují kolem 100- 150 Kč, což je podle mne přijatelné :)




Takže na závěr bych řekla, že Aknecolor jako korektor ANO a jako make-up NE.
A jak to máte Vy? Máte s ním zkušenosti?



9 komentářů:

  1. Víc jak 4 roky zpátky jsem ho používala místo makeupu. Byla jsem vážně totálně bílá. =D V té době mi bylo nějakých 16 a kosmetika mě ještě moc nebrala.

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně s tebou souhlasím. Určitě bych ho na pleti nemohla mít jako make-up, ale jinak je to šikovný "maskovací" pomocník. ♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ho používala už strašně dávno a taky spíš jako korektor.

    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
  4. ja som človek, ktorý používa AC každý deň. mám svetlú pokožku, takže používam ten svetlý, aj keď ma robí trochu bledšou... ale momentálne mi svetlý došiel a ešte mám doma tmavý. musím povedať, že ak ho požívaš ako make-up, tak si určite naň daj aj púder, pretože (aspoň tú moju) pokožku tak trochu zmastňuje. no a ak použiješ tmavý, daj si svetlý púder a výsledok je naozaj super! no a určite takto pôsobí aj naopak :).
    ale negatívne na tom je, že je to liek a nemal by sa používať ako make-up každý deň! ale som živý dôkaz, že ti nič nespraví a priznávam, kruhy pod očami kryje neuveriteľne! (mám nedostatok železa, takže ich mám non-stop).
    dostupnosť je 99%, pretože u nás ho majú v každej lekárni! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  5. Nikdy jsem ho nepoužívala a ani mě to moc nelákalo. Nosila ho moje kamarádka a moc ji nesvědčil.
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím, jako make up bych nepoužila :)

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Když jsem ho kdysi používala já, tak bohužel ještě nebyla tato světlá barva, takže jsem ho vlastně měla jen jednou. Byl tehdy moc tmavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem chtěla zeptat, zda nevysušuje pod očima. Trochu bych se toho obávala, když má být na akne. Není náhodou ve složení kys. salicylová?

      Vymazat
    2. Nepřijde mi, že by vysušoval....jen bych se bála, že pokud už na pleti nějaké vysušené místečko je, tak to aknecolor zvýrazní...
      Dívala jsem se do složení, ale kys. salicylovou jsem tam nenašla..ale určitě tam bude něco podobného.

      Vymazat