sobota 6. září 2014

TOPVET, skořicový masážní gel proti celulitidě.

Věčný boj zvaný celulitida... teď konečně začíná doba, kdy na tento problém budeme moci na pár měsíců zapomenout... zase bude platit, čím více vrstev oblečení, tím lépe, zima je prostě nemilosrdná, vleze všude. Podobně je to i s celulitidou, využije každého momentu, aby se vám dostala pod kůži, proto pokud se někdo rozhodne s ní definitivně zatočit jako já, musí ji mít na paměti neustále, i přestože v zimě odhalujeme nohy jen v punčochách.  
Já vyzkoušela celkem dost přípravků i způsobů, jak dosáhnout bezchybných nohou... od různých gelů (L'Oréal, Garnier), až po přírodní metodu pití vody s citronem. Ani jedno z toho nemělo takový výsledek, abych mohla s nadšením konstatovat, funguje to. Časem jsem se na to všechno vykašlala, nějak jsem to vzdala, měla jsem pocit, že v tomto boji nemám šanci. 

Pak jsem ale před nějakou dobou začala běhat, sice ne nějak často, jednou dvakrát týdně, ale výsledky vidím, hlavně na fyzičce.... a to byl ten pravý moment, opět zkusit nějaký přípravek proti pomerančové kůži. 
Pročítala jsem internet křížem krážem, hlavně jsem se řídila recenzemi ostatních, porovnávala jsem dražší a levnější výrobky, například Vichy s Garnier atp. Nakonec jsem se, díky dobrým recenzím, rozhodla pro výrobek, který na svou cenu sklidil mnohé pochvaly a hlavně doporučení.... jedná se o skořicový masážní gel značky Topvet. 

Jak můžete vidět dole na obrázku, k 250 ml balení jsem si musela pořídit ještě jedno 500 ml balení, to mluví za vše, ne? :) 


Na balení píšou:

- Skořicová silice způsobuje lokální prohřátí pokožky, rozšíření cév, a tím zvyšuje odbourávání tukové tkáně. Používá se zejména v místech výskytu příznaků celulitidy. Po masáži se doporučuje určené partie těla procvičit, čímž násobíme účinek skořicové silice, a tím urychlíme likvidaci tukových buněk. Skořicová silice navíc působí silně antimikrobiálně.

Teď ale trošku podrobněji. Tentokrát nebudu popisovat balení, to můžete vidět na fotce, jediné, co stojí za zmínku je víčko, které velmi dobře a jednoduše padne na zbytek krabičky... a dobře těsní. Dál ale rovnou přeskočím k vůni, ta je totiž jedním z těžko opomenutelných bodů tohoto produktu. Kdo miluje skořici, zamiluje se, to je téměř jistá věc. Hodně mi to připomíná skořicové Orbit, které se už asi nevyrábí, myslím. Kdo naopak skořici nemá v lásce, tento produkt bude nesnášet. Je to velmi výrazná sladkovětrová vůně, která vás obklopí hned jak otevřete krabičku. Po namazání se vůně minimálně na dvě hodiny nezbavíte :).

Konzistence je gelová, po natření chvíli chladí, pak se ale kůže začne prohřívat, někomu možná přijde, že to trošku pálí, ale není to nic hrozného. Právě proto je vhodné gel používat před sportem, kdy se kůže a svaly lépe prohřejí a tím se urychlí a usnadní odbourávání tuků. Dopředu byste se měli však ujistit, zda nejste alergičtí, skořicová silice bývá pro mnoho lidí dráždivá. Také není vhodné používat gel na otevřené rány a jiná poranění, samozřejmě dbejte, aby se produkt nedostal do sliznic (oči atp.).




Na balení je napsáno doporučené používání několikrát denně, já však gel nanáším jednou denně a to buď na noc a nebo před pohybovou aktivitou. Obecně platí, že masážní gely je dobré pořádně vmasírovat, přiznám se, že mě to nebaví, protože chvíli trvá, než se gel vsákne. Další takové varování, že pokud jste stejně nedočkaví jako já, a gel nenecháte pořádně vstřebat, zřejmě si pořádně zašpiníte prostěradlo nebo oblečení. Když je ale gel vsáklý, žádné fleky nehrozí.

Hned po nanesení si všimnete, že je vaše pokožka vypnutější a projevy celulitidy jsou okamžitě zmírněny, to však není na dlouho. Opravdové účinky čekejte až tak kolem dvou týdnů pravidelného používání, já na sobě změny k lepšímu určitě vidím. Každopádně je nutno zařadit do běžného života nějaký ten sport, co nejvíce se vyvarovat smaženým jídlům (řízky, smažáky)... a také omezit kofein.

Výrobek používám necelé dva měsíce a projevy celulitidy se mi zmírnily o polovinu. Asi by jste mi nejvíc věřili, kdybych vám sem dala fotku mého pozadí předtím a teď, ale takový exhibicionista nejsem :D.
Komu bych tedy produkt doporučila? Všem těm, kteří se trápí s celulitidou, snaží se do jídelníčku zařazovat víc zdravého, než nezdravého, dopřávají si pohyb, ale stejně se těžko zbavují pomerančové kůže. A taky všem těm, kteří zbožňují skořici!

Hodnocení na Heurece:

Tento gel zakoupíte na internetu do 120 Kč/250 ml nebo do 150 Kč/500 ml, to větší je samozřejmě výhodnější.


Závěrečné hodnocení: Po porovnání ceny a účinku, mi nezbývá nic jiného, než dát tomuto produktu plný počet bodů a doporučit ho dál :)... a popřát hodně štěstí v boji!

Hezký den! :)

                                          



3 komentáře:

  1. Trošinku celulitidy mě taky trápí a tohle teda vypadá na povedenou recenzi :). A za ty peníze ho vyzkouším
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze. Díky,hned zítra nabehnu do lékárny :-)

    OdpovědětVymazat