pátek 14. listopadu 2014

Natura Siberica - dojmy z přednášky o kosmetice, jenž je v souladu s přírodou

Zdravím, 

dnes jsem si pro Vás připravila téma, o kterém jsem se zmiňovala v minulém článku. Jak už jsem psala, byla jsem pozvaná na přednášku o přírodní kosmetice Natura Siberica. Jelikož jsem se s tímto názvem setkala poprvé, nemohla jsem na přednášku nepřijít, nikdy totiž neuškodí rozšířit si obzory, obzvlášť pokud se jedná o kvalitní produkty. A protože, jak jsem se dozvěděla, tato značka u nás až tak známá zatím není, rozhodla jsem se s Vámi o své poznatky podělit. 

Ráno jsem si tedy přivstala i přesto, že přednáška měla odstartovat v jedenáct hodin, u kafe jsem si v klidu naplánovala cestu, jelikož Brno ještě nemám tak úplně v malíku. Pak jsem si sbalila foťák, zápisník na poznámky, abych nezapomněla to nejdůležitější z přednášky, a hurá na první spoj. No tak jasně, jak jsem vyjela sebejistě, že se v šalinách/tramvajích už v pohodě vyznám, tak jsem nakonec musela uznat, že to ještě není úplně tak pravda. Na přednášku jsem samozřejmě přijela o půl hodiny později, jelikož jsem nasedla na špatný směr jízdy, ale to bych nebyla já... jsem totiž talent na orientaci co se týče městské hromadné dopravy.

Konečně v cíli... 
...paní, která  přednášela mě zaujala na první pohled, netroufnu si ani odhadovat její věk (ne že by to bylo nějak důležité), protože byla tak špičkově upravená plus pozitivní energie, co z ní čišela... vše prostě vytvářelo velmi mladistvý dojem. Navíc byla opravdu dokonale nalíčená, celá její vizáž působila tak orientálně, ale přitom moderně... fakt bomba!

V začátku přednášky, což jsem prošvihla, se probírala teorie, kterou využívá během líčení a při určování barevné typologie, dokonce o tom napsala i knížku, která se jmenuje Barevná typologie a líčení dle feng šuej. Jedná se o rozšířenou teorii čtyř ročních období, která se nezaměřuje pouze na vzhled dané osoby, ale také na její duševní rozpoložení. Tak vznikl nový vizážistický směr, pracující, stejně jako feng šuej, s pěti prvky - oheň, země, kov, voda a dřevo (ty se určují dle zeměpisných stran), navíc je pak každý z prvků spojen buď s kladnou či zápornou emocí. Bližší informace o knize naleznete zde. Celá tato teorie je velmi zajímavá a stojí za chvíli pozornosti... a to říkám já, která se líčením nezabývám. 


Teď už ale konečně k hlavnímu tématu dnešního článku...

Natura Siberica

Přírodní kosmetika Natura Siberica čerpá důležité složky ze Sibiře, odtud využívá sílu tamějších bylinek a rostlin, které díky skvělému klimatickému prostředí předávají ze sebe  to nejlepší formou kvalitní kosmetiky. Za kvalitu mluví i několik certifikátů, které Natura Siberica získala. Já osobně si potrpím na přírodní kosmetiku z různých koutů světa, například Himalaya (himalajská kosmetika) a podobně. Natura Siberica mě tedy přirozeně přitáhla jako magnet. Přesně Vám nepovím, kdy tato kosmetická firma spatřila světlo světa poprvé, ale v ČR tomu bylo, dá se říci, nedávno. V kamenných obchodech ji jen tak neseženete, na internetu se však dá najít snadno. 


V sortimentu najdete jak pečující kosmetiku, tak i tu dekorativní, u té jsou zajímavé obaly, které jsou z papíru a doplňky ze dřeva nebo z živočišného chlupu. Vše vás to tak přesvědčí o čisté přírodě a snaze vyhnout se co možná nejvíce umělému materiálu. Všechna tato kosmetika je nejméně z 95% přírodní a obsahuje nejméně 10% organických složek, díky čemuž je Natura Siberica označována jako organická kosmetika


Stíny se krásně roztírají, díky tomu jsou pak barevné přechody přirozenější. 


Jak už jsem psala, obaly jsou většinou papírové, což na mě působí skvělým dojmem. Je pravda, že obal bude zřejmě náchylnější k poškození, ale mě se prostě líbí. Navíc přírodní štěteček je opravdu rozkošný.


Když jsem štěteček držela v ruce, samotnou mě až překvapilo, jak dobře se s ním manipulovalo.



Dekorativní kosmetika nabízí rtěnky, ale i voňavé lesky, mezi nimiž si každá může vybrat ten svůj odstín. 



Řasenky se prodávají ve dvou odstínech a to v černé a hnědé. Zajímavostí pro mě bylo, že paní Boženka (přednášející) při líčení modelky použila na horní řasy černou řasenku a na spodní řasenku hnědou. Rozdíl na první pohled nebyl tak znatelný, ale líčení díky tomu bylo jemnější... Stejně tak aplikovala i tužku, horní víčko černá tužka, na spodní víčko pak použila hnědou. To ale nebylo jediné, co mě překvapilo. Řasenka od této značky totiž nejenže dobře nalíčí, ale zároveň podporuje růst řas, takže po pravidelném používání pocítíte rozdíl prý už po měsíci... to musím fakt zkusit!

Když už jsme u toho růstu řas, nesmím zapomenout na další takovou zvláštní věc, které momentálně propadlo mnoho žen u nás. Prý se totiž v lékárnách prodává jakási vodička proti šedému zákalu. Jenže někdo přišel na to, že její vedlejší účinek je růst řas. Samozřejmě my ženy, co po dlouhých řasách toužíme, jsme se toho chytly, ale bohužel jsme zapomněly, že nám to může pěkně škodit a nikdo neví, co se časem může stát. Dokonce dotyčné, co si touto vodičkou potíraly řasy, si je nakonec musely stříhat, protože je měly dlouhé až příliš. No, takže od toho radši ruce pryč!

Co se týče vůně dekorativky, ta je spíše neznatelná, kromě lesků, o kterých jsem se už zmiňovala. Někdo by to mohl brát jako velké mínus, protože si potrpí na krásně voňavé produkty, což chápu. Kdysi jsem to měla stejně a u pečující kosmetiky to stále vyžaduji, ale zrovna u té dekorativky mi to nevadí.
Pečující kosmetiku jsem neměla šanci očichat ani nijak zkusit, jelikož se přednáška týkala převážně líčení. Byly nám ale rozdány letáčky, na nichž byly vyfoceny produkty právě z pečující kosmetiky a velice mě zaujaly obaly, což je vždy to první na co se dívám, i když vím, že obal nemluví za kvalitu. 

V sortimentu pečující kosmetiky najdete produkty pro vlasy, pleť, tělo, ale i péče pro děti, plus jako novinka péče s rakytníkem. Navíc, jestli je někdo blázen do mýdel jako já, určitě si tam vybere mezi třemi druhy, které jsou ručně vyráběny a formovány do rozkošného kulatého tvaru.

 Jestli Vás kosmetika Siberica zaujala o podrobnostech se dočtete na stránkách siberica.cz (pečující kosmetika) nebo sibericamakeup.cz (dekorativní kosmetika), kde najdete pestrý výběr produktů.

Navíc se můžete zdarma zaregistrovat a stát se tak členem, vytvořit si třeba vlastní tým... ale i bez týmu a bez prodeje máte určité výhody v podobě slev na veškerý sortiment. Více vám prozradí výše uvedené webovky. 

Celá přednáška na mě působila pohodově a příjemně. Nikdo nám nic nevnucoval, nikdo nás do ničeho netlačil, prostě jsme si vyslechli o značce to nejdůležitější, něco málo se přiučili v líčení a dověděli se pár zajímavostí. Sama ještě nevím, jak Siberice propadnu a jestli vůbec, určitě ale vím, že se mi líbí směr jakým tato značka jde a já při první příležitosti ráda vyzkouším některý z jejích výrobků... a ať už to dopadne jakkoliv, ten první dojem je opravdu víc než dobrý. 



 Takto vypadají obaly produktů Siberica.


Už jste se s touto značkou setkali?

Děkuji za přečtení článku a přeji všem hezký víkend, Lucka. 


5 komentářů:

  1. Díky za článek. Značku znám, ale vůbec jsem netušila, že mají i dekorativku. Pečující kosmetika přece jen uż je známá, hlavně právě díky blogům. Mně osobně láká k vyzkoušení rakytníková řada na vlasy. Opět super článek. Objevila jsem tvůj blog nedávno a líbí se mi tak moc, až mě to přimělo komentovat, což jinak dělám minimálně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekorativka mě taky překvapila, ale musím se přiznat, že v první chvíli jsem byla trošku skeptická. Mám docela špatnou zkušenost s líčidly v bio kvalitě, ale po přednášce jsem plná dojmů a rozhodně aspoň vyzkouším řasenku a nějaké ty stíny.
      Opět děkuji za krásný komentář, takové mi opravdu dodávají chuť k psaní dalších a dalších článků. Člověk má pak pocit, že to není zbytečné, ještě jednou děkuji!

      Vymazat
  2. Značku jsem si letos hodně oblíbila, ale vůbec jsem nevěděla, že mají v nabídce i dekorativní kosmetiku. Je to pro mě moc příjemné zjištění. Děkuji ti za přínosný a vyčerpávající článek.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo :), sama jsem zvědavá, až tuto dekorativku vyzkouším. Byla bych ale moc ráda, kdybych konečně narazila na značku, která stojí za to :)
      Děkuji za komentář a přeji hezký den!

      Vymazat
  3. Značku už jsem zaslechla, ale pouze pečující kosmetiku :) Netušila jsem, že mají i dekorativku :) ta mě zaujala mnohem více než pečující ;)

    OdpovědětVymazat